Marjan van der Zwaag

Marjan van der Zwaag: docent, coach, projectleider

Titel: Doe inspiratie op voor je eigen (muziek)les. Kom naar deze interactieve workshop voor praktische tips & tricks.
Presentatie: Studio om 14.20 - 15.05 uur

Marjan van der Zwaag is in 1963 geboren in Heerenveen. Ze is haar muzikale carrière begonnen bij brassband Pro Rege onder de bezielende leiding van Jan de Haan. Op de Muziek Pedagogische Academie in Leeuwarden studeerde ze schoolmuziek, hoofdvak Tuba, koor en orkestdirectie. In de jaren na haar opleiding heeft ze vele koren gedirigeerd. In 2003 heeft ze de PABO opleiding afgerond en heeft ze als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. Ze is nog steeds actief in het onderwijs maar nu in het bijzonder in het muziek onderwijs.

Als artistiek didactisch medewerker bij CvdK Ateliers Majeur, verzorgt en bedenkt ze muziekprojecten in het basisonderwijs. Ze heeft diverse leerlijnen ontworpen zoals de instrumentale muzikale vorming in de basisschool (IMV) in de gemeente Opsterland en het traject Pop in de School in de gemeente Heerenveen. In opdracht van Keunstwurk heeft ze het coaching traject opgezet en is ze actief als coach op scholen. Ze coacht leerkrachten en teams en biedt zo ondersteuning aan leerkrachten in het zangonderwijs in de basisschool.

Sinds 2006 dirigeert ze bijna niet meer maar is ze via het vocaal ensemble Koarbizznizz zelf gaan zingen. Ze is als zangeres verbonden aan Collegium Vocale Fryslân en LBE (Luthers Bach Ensemble) Groningen. Sinds kort zingt ze in het zelf opgericht vocaal sextet “Diezes”. Zingen staat centraal in haar leven. Haar lijfspreuk ( en die van Beethoven):

“Een valse noot zingen is onbelangrijk, maar zingen zonder passie is onvergeeflijk.”

Marjan van der Zwaag