Eric Robillard

Eric Robillard is theatermaker, artiest en presentator

Titel: Participatieconcerten - presenteren en bruggen slaan.
Presentatie: Studio om 15.35-16.15 uur

Ruim acht jaar geleden heeft Robillard op uitnodiging van het Koninklijk Concertgebouw plaats genomen in een denktank rondom een nieuw-te-bedenken vorm van educatieconcerten met symfonieorkesten. Samen met regisseur Margrith Vrenegoor en componist Toek Numan is een nieuw concept ontwikkeld, waarbinnen we continu op zoek zijn naar de meest pure vorm van muzikale beleving door de leerlingen. Ondertussen zijn er meer dan tien verschillende voorstellingen ontwikkeld, die bij vrijwel alle Nederlandse symfonieorkesten worden uitgevoerd.

De afgelopen jaren zijn turbulente tijden geweest wat betreft de ontwikkeling van muziekeducatie, educatieve concerten en culture projecten. In een hevig veranderend cultureel klimaat, geregeerd door stevige bezuinigingen, is de vraag naar educatie bij orkesten groter dan ooit tevoren.

Eric Robillard laat u zien hoe zijn concept en de bijbehorende voorstellingen tot stand zijn gekomen. Hij wil u middels oefeningen en musiceren laten ervaren wat de belangrijkste peilers binnen het concept zijn geweest om zijn zoektocht naar een ultieme muzikale beleving tot een succes te maken.