Anne Oosterhaven

Anne Oosterhaven is muziekdocent bij het CSG Bogerman Sneek

Titel: Samenwerken aan binnenschoolse talentontwikkeling
Presentatie: Lokaal 07 om 14.20-15.05 uur

Anne Oosterhaven is oprichter van onder andere de Bogerman Bigband. Jaarlijks krijgt hij veel leerlingen enthousiast voor muziek. Hoe doet hij dat? En hoe kunnen we samenwerken voor nog meer binnen schoolse talentontwikkeling?
Anne Oosterhaven is muziekdocent aan csg Bogerman. Ieder jaar zorgen Anne Oosterhaven en Bob Pruiksma voor een groep muzikanten, die de swingende reputatie van de Bogerman Bigband kan uitdragen en versterken. Jonge mensen, allen leerling van de scholengemeenschap worden met verschillende stijlen van bigbandmuziek geconfronteerd, zoals swing, rock en funk. De school ontwikkelde zich in tientallen jaren tot een gemeenschap van grote betekenis voor Sneek en omstreken. Naast de Bogerman Bigband zijn er nog de Bogy’s, het Bogerman Kamerorkest en het Popkoor. Met een hechte club mensen werken ze toe naar diverse optredens in de regio en in het buitenland. Leerlingen leren zo om samen met anderen echt iets neer te zetten, iets te creëren. Muziek sluit aan bij hun belevingswereld en maakt dat leren iets is wat je hart raakt.

Oosterhaven is sinds 1983 muziekdocent aan CSG Bogerman te Sneek. Ook gaf hij in de jaren 1985/1995 les aan diverse conservatoria in de afdeling schoolmuziek. Daarnaast is hij actief als muzikant, orkestleider, componist/arrangeur en organiseert muziekevenementen.

Bekijk op de speciale Muzieksite van Bogerman naar hun muziekactiviteiten. 

Anne Oosterhaven